Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Kijk dan eerst even hier.
Staat jouw vraag er niet tussen of wil je iets delen, stuur ons dan een e-mail.

Algemeen

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Ga naar account, bovenin het menu. Daar heb je de mogelijkheid om je wachtwoord te wijzigen.

Kunnen anderen mijn gegevens en/of informatie zien?

Nee, anderen kunnen jouw gegevens niet zien. Jij bepaalt zelf of je gegevens met anderen wil delen en welke gegevens je met wie deelt door de url te sturen. Het delen van de gegevens in je profiel stel je zelf in binnen je ePortfolio, mijn profiel.

Voor wie is deze website?

De Stichting Arbeidsmarkt- en Ontwikkelingsfonds Provincies (A&O-fonds Provincies) is het samenwerkingsverband van werkgevers- en werknemersorganisaties in de sector Provincies, in 2007 primair opgericht voor de twaalf provincies. Sinds 1 januari 2020 kunnen ook alle organisaties die zijn toegetreden tot de cao Provincies, en enkele vrijwillige volgers, gebruikmaken van de producten en activiteiten die het A&O-fonds Provincies biedt.

Daar waar in al onze communicatie ‘provinciemedewerker’ staat, wordt bedoeld ‘alle medewerkers die vallen onder de cao Provincies’.
Heb je vragen hierover? Neem dan contact met ons op.

Gebruik van het Loopbaanplatform

Wat zijn Loopbaantools?

De Loopbaantools bestaan uit testen en opdrachten aan de hand waarvan je antwoord krijgt op de vragen “Wie ben ik?”, “Wat kan ik?” en “Wat wil ik?”

Een test helpt om inzicht te krijgen in je capaciteiten, interesses, karaktereigenschappen en waarden. Op basis van deze kennis kan je beoordelen welke carrièrekeuzes je kunt of wilt maken. Een test is een hulpmiddel voor de eigen carrièreplanning.

Een opdracht geeft antwoord op vragen over onder andere je ambitie, (netwerk)doelen, je kwaliteiten en je bekende/ verborgen talenten.

TIP! Resultaten van zowel de testen als opdrachten kan je opslaan in je ePortfolio.

Hoe werkt het Talentkompas?

Als je op het Talentkompas klikt, kom je op een externe website waar je je opnieuw moet registeren. Na registratie krijg je toegang tot een speciale, beveiligde website waar je de vragenlijsten kunt invullen. Zo kan alleen jij bij de resultaten en blijft jouw privacy gewaarborgd. Het invullen van de vragenlijsten duurt circa 1,5 uur (tussentijds kun je stoppen). Na het invullen van de vragen kun je direct de rapportage downloaden. In de rapportage vind je de resultaten, oefeningen en tips om concreet met je ontwikkeling aan de slag te gaan.

Hoe werkt de A&O Provincie Academie?

Als je op de A&O Provincie Academie klikt, kom je op een externe website. Hier vind je het gratis online aanbod van A&O ProvinciE-learning, de A&O Provincie-Bieb en de leermodules Vitaliteit & Gezondheid. Daarnaast vind je ook de betaalde fysieke cursussen van de VNG Academie die bijdragen  aan de professionaliteit van ambtenaren. Voor sommige activiteiten moet je je apart registreren. Volg hiervoor de instructies op de site.

Hoe werkt de Opleidingengids?

De Opleidingengids is ontwikkeld in samenwerking met Springest en bevat meer dan 38.000 trainingen van meer dan 4.000 verschillende aanbieders. Je moet eerst ingelogd zijn voor je het aanbod kunt bekijken. Deze site dient alleen om je een overzicht te bieden van de mogelijkheden. Als je een opleiding wilt volgen, gaat dit buiten deze site om; dit handel je rechtstreeks af met de aanbieder.

Wat is een ePortfolio?

Met een ePortfolio heb je al jouw loopbaaninformatie- en activiteiten overzichtelijk bij elkaar staan én kun je anderen gemakkelijk laten zien wie je bent en wat je kunt. Het ePortfolio helpt je om jezelf verzorgd en opvallend te presenteren.

Meer over het ePortfolio en hoe het werkt kun je hier lezen.

Ik heb een vraag over (het verloop, de uitkomst of het rapport van) een opdracht of test. Aan wie kan ik die stellen?

Deze vragen kun je bij voorkeur stellen aan de loopbaanadviseur of HR-adviseur van jouw organisatie, of je leidinggevende.

Problemen of storingen

Wat moet ik doen bij problemen met inloggen?

Lees eerst de belangrijke tips:

  1. Aanmelden die je via Registeren
  2. Wacht vervolgens de activatiemail af en volg de procedure in de mail
  3. Onthoud het aangemaakte wachtwoord
  4. Ontvang je geen mail na 1 minuut, wacht dan nog even. Het kan zijn dat de mail door een firewall heen moet, bijvoorbeeld als je op een provinciaal netwerk zit. Dat kan enige tijd kosten.
  5. Bij niet ontvangen van de mail, controleer je Spamfolder of ongewenste mail of controller of je mailbox niet vol zit
  6. Krijg je de melding dat je emailadres al bestaat? Dan is er al een account. Je kan dan via Wachtwoord vergeten een nieuw wachtwoord opvragen.
  7. Lukt het niet om een wachtwoord op te vragen, als je de melding krijgt dat je emailadres al bestaat? Neem dan contact op met de Servicedesk. Het kan namelijk zijn dat je al een account hebt op een website van Matchcare.

Een storing, en nu?

Technische storingen of foutmeldingen kan je melden bij de Servicedesk.

Vacaturezoeker

Hoe werkt de vacaturezoeker?

De Vacaturezoeker maakt het mogelijk om vacatures te zoeken, die op internet gepubliceerd zijn op een groot aantal vacaturebanken. Door gebruik te maken van de filtermogelijkheden (zoals functie, opleidingsniveau en plaats), kan je zoeken naar de vacature die bij jou past. Je moet eerst ingelogd zijn voor je hier gebruik van kunt maken.

Naar welke vacatures kan ik zoeken?

De vacaturezoeker maakt het mogelijk om op het internet gepubliceerde vacatures te zoeken, die gepubliceerd worden op een groot aantal vacaturebanken. Hierdoor heb je toegang tot diverse vacatures die op verschillende sites in Nederland actief zijn.

Welke gegevens moet ik invullen om een vacature te vinden?

Je typt de functie die je interessant vindt en eventueel de plaatsnaam waar je een vacature zoekt. Nadat je de plaatsnaam hebt ingevuld, kun je aangeven in welke straal (10 km, 20km, etc) je wilt zoeken. Vervolgens klik je op ‘Zoek’.

Hoe open ik een vacature?

Dit doe je door op de titel van de vacature te klikken. Je wordt dan naar de pagina van de werkgever of uitzendbureau geleid waar de vacature is gepubliceerd.

Kan ik mijn zoekresultaat verfijnen?

Ja, dat kan via de optie ‘Filters’ aan de linkerkant te gebruiken. Door op één van de filters te klikken en vervolgens op ‘zoek’, kun je de zoekresultaten verfijnen.

Hoe kan ik een zoekopdracht wissen?

Ga naar ‘mijn zoekopdracht’ en druk op het kruisje achter de zoekopdracht die je wilt wissen.

Wat betekent ‘Favoriete vacatures’?

Je maakt een vacature favoriet door op het ‘sterretje’ achter de vacature te klikken. Hierdoor wordt deze vacature opgeslagen en kun je hem altijd terugvinden bij het onderdeel ‘Mijn favoriete vacatures.

Kan ik vacatures automatisch per e-mail ontvangen?

Je kunt een zoekopdracht maken waarmee je interessante vacatures automatisch per e-mail ontvangt.  Kijk bij het onderdeel ‘Hoe maak ik een zoekopdracht?’ voor uitleg over deze functionaliteit.

Kan ik een vacature doorsturen naar een vriend, vriendin, collega of een andere bekende?

Ja, dat kan door op het icoontje met de ‘envelop’ achter de vacature te klikken. Als je hierop gaat staat, zie je de tekst ‘Verstuur vacature’. Door hierop te klikken, opent een venster waar je het e-mailadres kunt invullen van de persoon naar wie je de vacature wilt doorsturen.