Aan de slag met je loopbaan

Hier vind je testen om antwoorden te vinden op vragen als: “Wie ben ik, wat kan ik en wat is mijn volgende loopbaanstap?”

Wie ben ik?

Met deze test krijg je snel inzicht in je score op de vijf hoofddimensies van persoonlijkheid. De Big Five persoonlijkheidstheorie is de meest onderzochte en gebruikte persoonlijkheidstheorie.

Deze test maakt gebruik van de theorie van Belbin. Het gaat om het werken in een team. Je kijkt naar de rollen die je in het team hebt. Welke rollen passen het best bij je en welke passen niet bij je?

Wat vind jij belangrijk in werk? Wat is doorslaggevend bij de keuzes die je maakt? Volgens de theorie van organisatiepsycholoog Edgar Schein zijn er acht factoren die je keuzes kunnen bepalen: de Carrière ankers.

 Ieder menstype heeft unieke kenmerken waaronder interesses in bepaalde werkzaamheden en beroepen. De meeste mensen, en ook de meeste beroepen, bestaan echter uit een combinatie van verschillende types.

Wat kan ik?

Welke skills worden gevraagd voor jouw droombaan? Waarschijnlijk heb je er al een hoop in huis en maak je makkelijk de overstap. Krijg binnen 15 minuten zicht op je talenten en ontwikkelpunten.

Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Welke talenten heb ik? Zit ik nog op de goede plek of ben ik toe aan een nieuwe uitdaging? Welke stappen ga ik zetten? Het digitale Talentkompas van het A&O-fonds Provincies helpt met het vinden van de antwoorden op deze vragen.

Wat wil ik?

De Loopbaan APK geeft inzicht in welke mate jij nog past binnen je huidige functie. Deze vragenlijst brengt in kaart in welke mate jouw werk en jouw werkomgeving (nog) aansluiten bij wat voor jou nu belangrijk is.

Beschik jij over de vaardigheden om je carrière in de goede richting te sturen? Test je Carrièrekracht en kijk welke vaardigheden jij nog kan ontwikkelen om je doelen makkelijker te bereiken. Of je nu hogerop wil komen, je droombaan wilt realiseren of juist graag de ideale werk-privé balans nastreeft.

Plezier in werk wil zeggen dat je jouw werk als een positieve factor in je leven ervaart. Het werk motiveert je en geeft energie. Je voelt je betrokken bij je werk en bij de organisatie.