Aan de slag met je loopbaan

Hier vind je testen en opdrachten om antwoord te vinden op de vraag: “Wie ben ik?

Corona, thuiswerken, anderhalvemetersamenleving. Verandering! In deze (gratis) test van A&O-fonds Provincies, kom jij erachter hoe jij omgaat met verandering. Na het invullen krijg je een uitgebreid gepersonaliseerd rapport met een aantal praktische tips waar je verder mee kunt.

Start de test

Met deze test krijg je snel inzicht in je score op de vijf hoofddimensies van persoonlijkheid. De Big Five persoonlijkheids-theorie is de meest onderzochte en gebruikte persoonlijkheidstheorie.

Start de test

Deze test maakt gebruik van de theorie van Belbin. Het gaat om het werken in een team. Je kijkt naar de rollen die je in het team hebt. Welke rollen passen het best bij je en welke passen niet bij je?

Start de test

Wat vind jij belangrijk in werk? Wat is doorslaggevend bij de keuzes die je maakt? Volgens Edgar Schein zijn er acht factoren die je keuzes kunnen bepalen: de Carrière ankers.

Start de test

Ieder menstype heeft unieke kenmerken waaronder interesses in bepaalde werkzaamheden. De meeste mensen en beroepen bestaan echter uit een combinatie van verschillende types.

Start de test

Kernkwadranten

Met het kernkwadrantenmodel van Ofman vergroot je je zelfinzicht door je kwaliteiten, valkuilen, uitdaging en allergieën op een rijtje te zetten. Je kunt zelf het model invullen of de spelvariant gebruiken als je de oefening in teamverband wilt doen.

Download de opdracht

Jouw unieke aanbod

Je weet misschien wel wat je wilt, maar weet je ook wat je echt te bieden hebt? Jouw beeld hiervan is altijd gekleurd door je eigen opvattingen en overtuigingen. Deze oefening helpt je om een beeld te krijgen van je bekende en verborgen talenten. Je ontdekt wat jij te bieden hebt en gaat dieper in op wat je wilt.

Download de opdracht