Aan de slag met je loopbaan

Hier vind je testen en opdrachten om antwoord te vinden op de vraag: “Wat wil ik?”

De Loopbaan APK geeft inzicht in welke mate jij nog past binnen je huidige functie. Deze vragenlijst brengt in kaart in welke mate jouw werk en jouw werkomgeving (nog) aansluiten bij wat voor jou nu belangrijk is.

Start de test

Beschik jij over de vaardigheden om je carrière in de goede richting te sturen? Test je Carrièrekracht en kijk welke vaardigheden jij nog kan ontwikkelen om je doelen makkelijker te bereiken.

Start de test

Plezier in werk wil zeggen dat je jouw werk als een positieve factor in je leven ervaart. Het werk motiveert je en geeft energie. Je voelt je betrokken bij je werk en bij de organisatie. Hoe happy ben jij?

Start de test

Door je ideale beroep tot in detail te omschrijven, ontdek je wat je aanspreekt in een baan. Bepaal welke elementen ook in je huidige positie of vakgebied naar voren kunnen komen en zet de volgende stap.

Download de opdracht

Een vacature gevonden die je aanspreekt? Bepaal dan of de baan daadwerkelijk bij je past. Analyseer met deze oefening de eisen en situatie zo zorgvuldig mogelijk en vermijd een onder- of overschatting van jouw kansen.

Download de opdracht

Je vraagt eerder iemand die je kent om hulp, dan een volslagen vreemde. Dat principe geldt ook op zakelijk gebied.  Je netwerk is dus onmisbaar bij het vinden van een nieuwe baan of uitdaging.

Download de opdracht

Werkgevers zijn op zoek naar mensen die weten wat ze willen. Vertel ze daarom niet alleen wat je tot nu toe gedaan hebt, maar ook waar je naartoe wilt. In een resumé laat je zien wat je wilt bereiken en welke talenten je daarvoor inzet.

Download de opdracht

Wie ‘The Bucket List’ heeft gezien weet dat het leven aan ons voorbijraast. Plannen maken is het probleem niet, maar uitvoeren? Maak je bucketlist en dwing jezelf om bewust na te denken over wat je uit het leven wilt halen.

Download de opdracht